Alimente pentru piele


Iti este groaza sa te uiti dimineata in oglinda, intrucat ti-e teama ca vei observa un nou cos? Daca da, secretul pielii curate ar putea consta in ceea ce mananci. 


Produsele lactate nu sunt cele mai bune prietene ale tale. Produsele lactate (chiar si cele organice) contin hormoni de vaca, care pot fi absorbiti de catre organism. Acestia stimuleaza hormonii propriului corp, avand ca rezultat o piele uleioasa. In schimb, poti incerca laptele de soia sau migdale in cereale si cafea. Serveste un iaurt sau niste branza ori produse din lapte degresat ce contin mai putini hormoni. Doar asigurati-va sa obtineti calciu si din alta parte. 

Evita consumul de carbohidrati cum ar fi zaharul alb, painea, produsele de panificatie, pastele, orezul alb si cartofii. O dieta bogata in carbohidrati poate creste nivelul de androgeni dupa doar o saptamana. Daca ai de gand sa servesti carbohidrati, combina cu ceva bogat in proteine, pentru a manca mai putin (de exemplu adauga carnea de pui la paste sau painea integrala prajita cu unt de arahide).


Mancati mai multe alimente bogate in zinc. S-a demonstrat ca zincul lupta impotriva bacteriilor care cauzeaza acneea si este un antiinflamator natural. Zincul se gaseste in carnea rosie (carne de vita sau de miel), precum in fasole sau stridii. Cu toate acestea evitati suplimentele din zinc, deoarece pot fi toxice. Este mai bine sa-l obtineti din mancarea zilnica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu